Underholdning direkte til telefonen

Smarttelefonskolen del 2

Du har helt sikkert hørt om apper, men vet du hva det er? Man kan si at en app er et lite dataprogram du selv kan laste ned og bruke på telefonen. Det finnes apper for det meste, eksempelvis for nettbank, oppskrifter, spill og annet. Her er våre tips til noen apper som gjør det enkelt å lytte til musikk, lydbøker og radio på din mobil. Perfekt på reise!

Her kan du lese steg for steg hvordan du laster ned en app fra Google Play.

Husk!

Forsøk alltid å være tilkoblet et Wi-Fi nettverk når du streamer musikk, film, serier eller podcaster, spesielt når du befinner deg utenlands. Da unngår du ekstra kostnader på telefonregningen din, og sparer mobildata.

SPOTIFY

Spotify er et svensk selskap som i løpet av noen få år har oppnådd stor internasjonal suksess. Ikke så rart, siden du gjennom Spotify får tilgang til all verdens musikk direkte på din PC og telefon. Det er ikke nødvendig å styre med vinylplater eller CDer for å høre på favorittmusikken din. Spotify er som et stort bibliotek av gammel og ny musikk.

Hvorfor Spotify? 

Du kan søke etter dine favorittsanger og lage dine egne spillelister som du kan lytte til og dele med familie og venner.

Husk!

Spotify Premium koster 99 kroner per måned. Det finnes også en gratisversjon, men da må du leve med litt reklame mellom sangene i ny og ne.

Hvordan?

Last ned Spotify-appen på Google Play. Prøv gratisversjonen først, så kan du gå over til betaltjenesten etterhvert hvis du ønsker det.

Last ned appen på Google Play

 

NRK RADIO

I NRKs radio-app kan du lytte til direktesendt radio fra alle NRK kanalene. I tillegg finnes det et stort arkiv med tidligere sendte programmer som bl.a. inneholder dokumentarprogrammer, radioteater og podcaster.

Hvorfor NRK Radio? 

Du kan lytte til direktesendt radio på din telefon, og har tilgang til et gigantisk arkiv med radioprogrammer fra din telefon.

Husk!

Skal du på tur til utlandet? Unngå dyre telefonregninger ved å laste ned spennende podcaster og annet før du reiser.

Hvordan?

Last ned NRK Radio-appen på Google Play, der finner du også andre spennende apper – og dersom appene koster noe er de tydelig merket med pris.

Last ned NRK radio appen på Google Play

 

LYDBØKER

Å lytte til lydbøker blir mer og mer populært. Og er det ikke en behagelig følelse å kunne lene seg tilbake og la en rolig stemme lese for deg? Det finnes flere apper som tilbyr lydbøker for deg som elsker litteratur, og Storytel en av dem. Dette er en tjeneste du kan abonnere på, og som gir deg tilgang til tusenvis av lydbøker i alle tenkelige sjangre – Direkte fra telefonen din.

Hvorfor Storytel? 

Ikke noe styr med CD-plater, og du har tilgang til en stor mengde god litteratur rett fra telefonen din.

Husk!

Storytel er en abonnementstjeneste og du må selv avslutte abonnementet hvis du ikke ønsker å ha appen etter en tids bruk.

Hvordan?

Last ned Storytel-appen på Google Play. På www.storytel.no finner du aktuelle tilbud.

Last ned appen på Google Play

 

DATINGAPPER

Det er ikke bare yngre mennesker som søker vennskap og kjærlighet på nettet. Nettdating har blitt polulært også blant seniorer, og gjør det enklere å møte nye mennesker dersom man ikke har lyst eller mulighet til å gå ut på restauranter eller utesteder.

De fleste datingsider er åpne for alle aldersgrupper, men det finnes også sider som retter seg spesifikt mot eldre. Ett eksempel på dette er seniordate.no.

Seniordate

Seniordate er en datingside som fungerer som en møteplass for vokse fra 40 år og oppover. Siden har spesiell fokus på brukervennlighet, og er enkel å navigere i. I tillegg til nettsiden finnes det også en app som kan lastes ned i Google Play. Seniordate er en abonnementstjeneste som koster 49 kr i måneden.

Husk!

På nettet kan det finnes personer som utgir seg å være en annen enn de er. Det er enkelt å finne på et navn, en alder eller en annen personlighet enn sin egen. Derfor er det viktig at du ikke deler for mye privat informasjon om deg selv før du eventuelt treffer personen du snakker med i virkeligheten. Dersom dere velger å møtes kan det være greit å gjøre dette på et offentlig sted, gjerne på en kafé eller på et arrangement. Det kan også være greit å ta en prat på telefonen eller gjennom videosamtale før dere treffes. På denne måten kan du få et bedre inntrykk av personen du vurderer å treffe.

Lykke til!

 

Smarttelefonskolen del 1

Det er smart å surfe med wi-fi!

Les mer

Smarttelefonskolen del 2

Underholdning direkte til telefonen!

Les mer

Smarttelefonskolen del 3

Finn frem når du er på reise!

Les mer

Smarttelefonskolen del 4

Bruk kameraet smart!

Les mer

Smarttelefonskolen del 5

Det finnes apper for nesten alt!

Les mer

Smarttelefonskolen del 6

Lad smarttelefon din!

Les mer

Smarttelefonskolen del 7

Smarte funksjoner

Les mer

Smarttelefonskolen del 8

Spotify!

Les mer

Smarttelefonskolen del 9

Lær deg å søke på YouTube

Les mer

Smarttelefonskolen del 10

Få full kontroll på Facebook

Les mer

Smarttelefonskolen del 11

Del dine opplevelser på Instagram

Les mer

Smarttelefonskolen del 12

Google på telefonen

Les mer

Smarttelefonskolen del 13

Bruk mobilen som ID kort

Les mer

Smarttelefonskolan del 14

Betale med mobilen

Les mer

Smarttelefonskolen del 15

E-post på mobilen

Les mer