Smarte funksjoner

Smarttelefonskolen del 7

Visste du at du bærer med deg både en lommekalkulator og en lommelykt i din smarttelefon? Det finnes et stort utvalg av apper og snarveier som kan gjøre din hverdag enklere. Og best av alt! Du har dem alltid med deg når du har telefonen med deg!

Lommelykt

Ja, det finnes faktisk en lommelykt på de fleste av dagens smarttelefoner. Det er den samme lampen som benyttes når du tar bilder i dunkel belysning og blixen slår seg på. Dette er perfekt dersom du rakst trenger å se bedre, men ikke vil finne frem en vanlig lommelykt.

Kalenderen

Har du en legetime, en kaffeavtale med et barnebarn eller et TV-program du ikke vil glemme? Med en smarttelefon trenger du ikke lenger ha hele avtaleboken i hodet eller ha full kontroll med lommealmanakk. Du kan helt enkelt legge inn avtalene dine i smarttelefonens kalender og du kan selv velge hvor lang tid i forveien du vil at telefonen skal varsle deg.

Kalkulatoren

Glem hoderegning og til og med en tradisjonell lommekalkulator. Du kan enkelt bruke din smarttelefon også til dette fordi de fleste smarttelefoner har en lommekalkulator innebygget i seg. Tast inn de tallene du vil regne på hvor du enn befinner deg.

Notatbok

Det finnes en liten notatbok innbygget i din smarttelefon. Den kan du bruke til å skrive handlelister eller andre former for huskelister.

Lyd

Du kan enkelt justere lydvolumet på din mobiltelefon ved hjelp av volumknappene på siden. Dersom du vil justere lyden mer spesifikt, går du inn på ”innstillinger”. Der kan du velge mellom ulike melodier du kan ha som ringesignal eller signal om meldinger som er mottatt. Du kan til og med velge om du vil at mobilen skal vibrere når du har den på ”lydløs”.

Flymodus

Elektronikken i flyet kan bli forstyrret dersom man har telefonen påslått under flyturen. Det finnes en enkel måte hindre disse forstyrrelsene på uten å måtte slå telefonen helt av. Dette kalles flymodus. På noen fly tilbyr man gratis wifi ombord. Det betyr at du kan surfe på internett mens du er i luften. Det går nemlig fortsatt an å surfe via wifi med telefonen i flymodus.

 

Smarttelefonskolen del 1

Det er smart å surfe med wi-fi!

Les mer

Smarttelefonskolen del 2

Underholdning direkte til telefonen!

Les mer

Smarttelefonskolen del 3

Finn frem når du er på reise!

Les mer

Smarttelefonskolen del 4

Bruk kameraet smart!

Les mer

Smarttelefonskolen del 5

Det finnes apper for nesten alt!

Les mer

Smarttelefonskolen del 6

Lad smarttelefon din!

Les mer

Smarttelefonskolen del 7

Smarte funksjoner

Les mer

Smarttelefonskolen del 8

Spotify!

Les mer

Smarttelefonskolen del 9

Lær deg å søke på YouTube

Les mer

Smarttelefonskolen del 10

Få full kontroll på Facebook

Les mer

Smarttelefonskolen del 11

Del dine opplevelser på Instagram

Les mer

Smarttelefonskolen del 12

Google på telefonen

Les mer

Smarttelefonskolen del 13

Bruk mobilen som ID kort

Les mer

Smarttelefonskolan del 14

Betale med mobilen

Les mer

Smarttelefonskolen del 15

E-post på mobilen

Les mer