Julespesial

 

Smarttelefonskolen del 13

Nå er det endelig jul igjen, og med Doro Smartelefon blir alle julesøk både enklere og mer morsomt. Under ser du et utvalg med morsomme og nyttige funksjoner som hjelper deg å komme i julestemning og gjøre den så bra som mulig. I år er alt julestress borte for øyet.

Spotify
Det er alltid et must å fylle hjemmet med julemusikk i disse førjulstider. Men det kan fort bli litt kjedelig med samme juleskive år etter år? Med Spotifys enorme utvalg kan du gladelig lytte til julemusikk under hele julen uten å bli lei av samme sang som spilles om og om igjen. Kanskje liker du julemusikk med innslag av jazz? Eller musikk fra norske artister? Eller gamle klassikere fra det gode 50-tallet? Trykk på de horisontale linjene, oppe til venstre for å få frem menyen. Trykk deretter på ”Søk” og tastaturet kommer frem slik at du kan skrive. Du kan velge å lytte til en bestemt artist, et album eller en spilleliste som noen har satt sammen.

Les mer om hvordan du benytter deg av Spotify her

Instagram
For å hente inspirasjon til julen er Instagram et perfekt sted for å hente gode tips til alt fra interiør til gaveinnpakning. Mange butikker og andre privatpersoner laster opp fine bilder med tips til både innredning, bakning og annet som kan skape julestemning. Du kan også inspirere andre ved å laste opp bilder av årets pepperkakehus, det ferdigpyntede juletreet eller ta bilde av snømannen utenfor huset. Her er det kun kreativiteten som setter grenser.

Les mer om hvordan du benytter seg av Instagram her

Smarte funksjoner (lommelykt, kalkulator)
Julegavehemligheter, kveldstur i snøen eller kanskje att stette ut grøten? Slutt å fomle i mørkret, med din Doro smarttelefon har du alltid en lommelykt i hånden. Det kan være ekstra praktisk i disse mørke vintermånedene.

I mappen Smarte funksjoner finner du til og med en kalkulator. Når utgiftene ruller avgårde til gaver og mat kan du ta kontroll over budsjettet med kalkulatoren på din Doro smarttelefon. Utgiftene og utregningen kan du senere overføre inn i notatene som du finner i samme mappe. Her kan du lage ulike notiser som du enkelt kan gå tilbake til, lese og redigere. På denne måten kan du enkelt fylle inn barnebarnas juleønsker og sener hente frem disse når du er i butikken. En lur måte å holde oversikt over hvem som ønsker seg hva og hvordan man kan samle poeng hos de små favorittene.

Les mer om Smarte funksjoner her

Kamera
Det gjelder å ha kameraet lett tilgjengelig om man skal fange julens magiske øyeblikk. Når man fotograferer inne med lys juletrebelysning kan det være utfordrende å få til skarpe bilder. Hold kameraet så stille som mulig for å unngå at bildet blir uklart. Det blir alltid best lys på bildene når du fotograferer i dagslys. Dersom du skal ta bilder innendørs kan det være lurt å stå nærme et vindu, men tenk på at det du tar bilde av ikke står rett foran vinduet. Mangel på sol i vinterhalvåret gjør det vanskelig å få gode bilder. Her kan du ta i bruk blitzen ved fotografering. Trykk på knappen ”Flere alternativ”, med tre loddrette prikker i kameravalget på din Doro smarttelefon. Ved å trykke på blitzsymbolet flere ganger etter hverandre, så kan du velge om du ønsker å fotografere med eller uten blitz eller automatisk blitz. Prøv deg frem i forkant, så er det lettere å få gode bilder i julehøytiden.

Under knappen Flere alternativ kan du også trykke på ”Timer” og velge om det skal være en bildeutløsning på 5 sekunder eller 10 sekunder før bildet blir tatt. Det betyr at den som trykker på knappen rekker å løpe frem til resten av familien som skal avbildes, og bli med på familiebildet.

Les mer om hvordan du anvender kamerafunksjonen her

Youtube
I applikasjonen YouTube kan du finne både instruksvideoer og inspirasjon. Det finnes et hav av små filmklipp der andre brukere har lastet opp sine beste tips på både det ene og det andre. Kanskje vil du lage din egen adventslysestake, eller vil vite hvilke sprell andre har gjort når de har spilt julenissen for familien. Hvordan dekorerer man det flotteste pepperkakehuset eller setter opp julelysene ute i hagen? Søk på Youtube og du kan få mengder av informasjon og tips fra andre.
Humoristiske innslag er det som er mest populært på YouTube. Liker man morsomme innslag av folk som trøbler det til, så kan man enkel sette av en hel kveld til å le av humoristiske innslag. Ta frem gløgg og julegodteri, innta sofaen med venner og familie – her er det nok å le av!

Les mer om hvordan du går frem på Youtube her

Facebook
Julelysene er forsvunnet! Kan det være noen som har sett den? Facebook er bra når man trenger å nå ut til mange i sin vennekrets på kort tid. Du kan skrive åpne spørsmål gjennom å skrive ett innlegg som dine venner og venners venner kan svare på. Kanskje trenger du tips til julegaver eller dessert til julaften. Tenk bare over at personen som får julegaven også kan komme til å se innlegget, dersom han eller hun har en konto på Facebook. Du kan også legge ut et bilde av deg selv og familien og ønske alle dine venner en god jul. På den måten kan du spare utgiftene med julekort i posten i år.

Ler mer om hvordan du bruker Facebook her

Google
Du har sikkert hørt uttrykket ”Å Google”, det betyr helt enkelt å søke opp noe på Google. Gjennom å søke opp informasjon på Google så får du svar på informasjon direkte til din Doro smarttelefon. Kanskje trenger du å stikke en rask tur innom butikken på vei til juleselskapet. Da kan du Google butikkens åpningstider. Høytlesning av julefortellinger, tips til julefilmer og historiske fakta om julen kan være ting man ønsker å søke opp i julen. Da er det bare å Google deg frem til det du trenger – og mye mer til!

Les mer om hvordan du benytter Google her

Doros Smarttelefonskole ønsker deg en god jul!

 

Smarttelefonskolen del 1

Det er smart å surfe med wi-fi!

Les mer

Smarttelefonskolen del 2

Underholdning direkte til telefonen!

Les mer

Smarttelefonskolen del 3

Finn frem når du er på reise!

Les mer

Smarttelefonskolen del 4

Bruk kameraet smart!

Les mer

Smarttelefonskolen del 5

Det finnes apper for nesten alt!

Les mer

Smarttelefonskolen del 6

Lad smarttelefon din!

Les mer

Smarttelefonskolen del 7

Smarte funksjoner

Les mer

Smarttelefonskolen del 8

Spotify!

Les mer

Smarttelefonskolen del 9

Lær deg å søke på YouTube

Les mer

Smarttelefonskolen del 10

Få full kontroll på Facebook

Les mer

Smarttelefonskolen del 11

Del dine opplevelser på Instagram

Les mer

Smarttelefonskolen del 12

Google på telefonen

Les mer

Smarttelefonskolen del 13

Julespesial

Les mer