Seniorpanelet har nå testet en av våre nyeste smarttelefoner Doro Liberto® 825. Doro Liberto® 825 er en 4G-telefon med 8 megapixel-kamera, 5 tommers skjerm og er utrustet med hjelpetjenesten My Doro Manager. Den kommer også med Doros nye og innovative brukergrensesnitt som gjør den til en av markedets enkleste smarttelefon. I tillegg har telefonen alle Doros faste funksjoner som alarmfunksjon, høy og klar lyd, samt ergonomisk design.

 

Doro Norge har gitt fire norske seniorer muligheten til å teste en Doro Liberto® 825 for en periode. Seniorpanelet tester ut ifra følgende kriterier: bruksanvisning, installasjon og grunninnstillinger, brukervennlighet, nye funksjoner og hensiktsmessig funksjon.

 

I testen av Doro Liberto® 825 kommer deltagernes ulike behov tydelig frem – mens noen for eksempel synes at en bruksanvisning aldri kan være for grundig og her gir høyeste karakter, mener andre at den skal være så kort og enkel som mulig. Smarttelefonen får dermed middels til høyeste karakter av alle deltagerne, og når opp til en gjennomsnittskarakter på 4 av 5.

 

Her kan du lese mer om hver deltager, så du vet hvilken profil som har vaner og behov mest lik dine før du leser testresultatet. 

 

Per har god erfaring med å bruke nettbrett og har også brukt smarttelefon tidligere. Han synes det gikk raskt å komme i gang med å bruke telefonen, og at bruksanvisningen var enkel å forstå. Per var spesielt fornøyd med den store skjermen som har en høy oppløsning, men synes skriftstørrelsen på tastaturet var for liten. Ellers synes han at telefonen hadde perfekt størrelse, at designet var moderne og at det var lett å surfe på internett og laste ned apper.  I tillegg synes han at telefonen hadde en kjempegod lyd. Alt i alt synes Per at Doro Liberto® 825 var en veldig bra telefon, selv om han ideelt sett ville hatt større tastatur. Han ga telefonen karakteren 5 av 5.

 

Egil er en aktiv internettbruker og har brukt smarttelefon tidligere. Han synes brukerveiledningen var litt vanskelig, men at det var lett å komme i gang og bruke selve telefonen. Han poengterer at dette kan være vanskeligere å sette seg inni dersom man ikke har brukt en smarttelefon tidligere. Egil synes generelt at telefonen var enkel å bruke. Både surfing på internett, sending av meldinger og epost gikk lett. I tillegg var han også svært fornøyd med lyden. Han konkluderte med at denne telefonen mangler ingenting og planlegger å bytte ut sin nåværende telefon med Doro Liberto® 825. Han ga telefonen karakteren 5 av 5.

 

Bjørn er allerede smarttelefonbruker med en Doro Liberto® 820. Han hadde foretrukket en enkel brukerhåndbok i stedet for å ha brukerhåndboken online. Likevel hadde han ingen vanskeligheter med å kommer raskt i gang med bruk av telefonen. Han fikk testet ut de fleste av funksjonene til telefonen, inklusive hjelpeappen «My Doro Manager», som han fant enkel å bruke, men var usikker på om han hadde behov for den. Han synes det var lett å ringe, samt sende epost og meldinger. Bjørn konkluderte derfor med at Doro Liberto® 825 var både raskere og enklere å bruke enn Doro Liberto® 820. Han fant ingen svakheter, bortsett fra at det muligens tok litt tid før den ble aktivert og klar for bruk. Bjørn, som er over 80 år, vil derfor gjerne begynne å bruke den nye smarttelefonen som han ga karakteren 5 av 5.

 

Else: var også allerede smarttelefonbruker med en Doro Liberto® 820. Else synes ikke bruksanvisningen var spesielt enkel å forstå. Hun måtte ha litt hjelp med installasjon og grunninnstillinger for å komme i gang, men når dette var gjort var det enkelt å skrive meldinger og email, samt surfe på internett. Hun synes lyden var meget god. Else gir positive svar på de fleste av spørsmålene vedrørende Doro Liberto® 825, hun gir likevel telefonen en lavere score enn de andre i testpanelet. Hun begrunner dette med ett forhold: Hun opplever at telefonsamtaler kan bli brutt. Kanskje har Else kommet i berøring med skjermen under samtalen. Hun gir derfor smarttelefonen karakteren 3 av 5.

 

Alt i alt er konklusjonen at Doro Liberto® 825 kommer godt ut av brukertesten. Testen viser at det er lett for nye brukere å komme i gang med en Doro Liberto® 825 og at smarttelefonen er lett å bruke når de nødvendige installasjoner og grunninnstillinger er på plass. Størrelsen er riktig, skjermen er god, lyden fremragende og størrelsen på skriften og tastaturet riktig for de fleste.

 

Link till Doro Liberto® 825.