Selv om markedet for «vanlige» mobiltelefoner ikke vokser like raskt som markedet for smarttelefoner – foretrekker 40% av seniorer den tradisjonelle mobiltelefonen. Derfor lanserer Doro en ny serie av klapptelefoner med ekstra stor skjerm og høy brukervennlighet, hvor man i tillegg kan gå inn på Facebook, surfe på nett og sende e-post.

 

Doros nye 65-serie består av en rekke klassiske klapptelefoner, som for tiden vises frem på den årlige IFA-messen i Berlin.

Det er tre modeller i serien: Doro 6521, 6526 og toppmodellen 6531. Telefonene har til felles at de kommer med Doros signaturfunksjoner, samtidig som de åpner døren til den digitale verden ved hjelp av en enkel navigasjonsknapp. Denne knappen hjelper blant annet brukeren til å surfe og bruke Facebook.

 

Ikke alle seniorer har lyst på smarttelefoner

De siste årene har det vært et stort fokus på å få med seniorer på smarttelefonbølgen. Dette gjelder også hos Doro som har utviklet en solid portefølje av seniorvennlige smarttelefoner. Den svenske mobiltelefonprodusenten er likevel oppmerksom på at det er langt fra alle seniorer som ønsker å ta steget over til smarttelefon.

- Våre egne brukerundersøkelser viser at 40% foretrekker en vanlig mobiltelefon, som er enkel å ringe med og sende meldinger. De fleste føler seg tryggest med en klapptelefon fordi tastene låses når mobilen klappes sammen. På denne måten unngår man blant annet uheldige feiloppringninger, sier salgssjef Anders Austad.

 

Fokus på seniorenes behov

Doros nye 65-serie er tiltenkt nettopp denne målgruppen, og telefonene er utviklet med utgangspunkt i at enkelhet ikke er lik begrensninger. Med en enkel navigasjonsknapp kan brukeren surfe på nett, gå på Facebook og sende mail fra et enkelt mailprogram.

Doros egne brukerundersøkelser viser at en tredjedel av seniorene gjerne vil ha et stort tastatur. To tredjedeler etterspør kamera og trygghetsknapp, og over halvparten ønsker seg en telefon med høy og tydelig lyd*. Det sist nevnte er særlig viktig, siden over en tredjedel av verdens befolkning i alderen 65+ har nedsatt hørsel**. De tre nye klapptelefonene fungerer alle med høreapparater (HAC) og har HD-lyd for å gi brukeren en god lydopplevelse.

De har dessuten ekstra stor skjerm med et skarpt og tydelig bilde og mulighet for talende taster. Av øvrige standard funksjoner finner man blant annet Bluetooth, lommelykt, FM-radio og tydelige taster.

 

Skjerm på utsiden

Doro 6526 og 6531 har dessuten en ekstra skjerm på utsiden som gjør at brukeren kan se hvem som ringer uten å åpne telefonen. Seriens toppmodell, Doro 6531, inneholder også trygghetstjenesten Doro Connect & Care®, hvor man enkelt kan holde kontakt med venner og familie, samt bruke nettverket sitt til å spørre om hjelp – både i hverdagen og i nødsituasjoner. For eksempel kan pårørende via mobilens innebygde GPS se hvor mobilen befinner seg, dersom det er behov for det.

 

Doro 65-serien tar over for de populære Doro PhoneEasy® 631 og 632.

Doro 6521, 6526 og 6531 er tilgjengelig i butikker og på nett nå.

Doro 6521 kommer i to farger: grå eller rød, Doro 6526 kommer i sølv, mens Doro 6531 kommer i svart og rød.

Serien kan oppleves på IFA-messen i Berlin den 2.-7. september, hvor Doro vil stå på stand 208 i hall 4.2.