Verdens ledende produsent av brukervennlig teknologi for seniorer introduserer nå en ny mobiltelefon som kan gi brukeren større frihet – og de nærmeste ro i sinnet. Nyheten Doro Secure® 580 som i disse dager presenteres på Mobile World Congress i Barcelona inneholder blant annet en GPS-basert trygghetsalarm og er kompatibel med høreapparater.

Nye Doro Secure® 580 er en enkel telecare-kompatibel mobiltelefon som sikter mot å gi brukeren større frihet.Slik støtter den opp om Doros telecare-satsing: Å gjøre det tryggere for eldre å bo hjemme gjennom ekstra fokus på sikkerhet og brukervennlighet i produktene.

I år er Doros uttalte mål å bidra til å oppmuntre flere eldre til å forlate hjemmet. Dette skal blant annet nås gjennom å gjøre telecare helt mobilt.

Virker på både GSM og 3G
Doro Secure® 580 gjør det mulig å motta telecare og telefonsamtaler samtidig. Den virker på både GSM og 3G-nettverket for å gi best dekning – og dermed øke sikkerheten. Samtidig er telefonen forberedt på hverdagens utfordringer ved å være vannavstøtende og ekstremt holdbar.

Telefonens fire knapper kan forprogrammeres, så det er mulig å ringe med kun ett tastetrykk. Den er også HD Voice-sertifisert og kompatibel med høreapparater, noe som gir større sikkerhet og forenkler kommunikasjonen for sårbare brukere.

Pårørende kan styre og få adgang til mobilens oppsett og innhold hjemme fra sin egen PC. Dette gjøres via det skybaserte fjernstyringssystemet Doro Experience® Manager.

Behovet for care-produkter vokser
- Vi tilpasser vårt utvalg av care-produkter i takt med at behovene hos den voksende seniorbefolkningen endrer seg. Våre nye telecare-enheter skal gi brukeren økt personlig sikkerhet og færre bekymringer, sier Kent Antonsen, salgssjef i Doro Norge.

Han fortsetter: - Behovet for care-produkter vil forsette å vokse, og i Doro vil vi fortsette arbeidet med å tilby flere tilkoblede helseenheter til folk uansett alder. Det skjer i samarbeid med vårt voksende nettverk av hardware- og software-partnere, og er en del av vår overordnede strategi om å bli den mest betrodde partneren innenfor care-løsninger til seniorer, avslutter Antonsen.

Kan overvåke puls, vekt og søvn
Doro Secure® 580 er en naturlig forlengelse av Doros eksisterende utvalg til seniorer med særskilte pleiebehov.

I fjor lanserte Doro en brukervennlig smarttelefon, Doro Liberto® 810, som kan kobles til Withings vekt- og pulsmålere – og dermed levere daglige helsemålinger. Withings har siden lansert en app til smarttelefon, som også kan overvåke vekt, aktivitet, søvn og hjerterytme. Denne appen kan også benyttes sammen med Doro Liberto® 810.

Doro tilbyr allerede en omfattende portefølje med mobiltelefoner spesielt designet til seniorbrukerne. Seniorer er mer tilbøyelige til å anvende telecare-tjenester om de leveres via en enhet de kjenner og er trygg på fra før. Derfor er Doros mobiltelefoner ideelle for telecare.