- Doro gir deg tips om fire gode apper som gjør det mulig å bruke din smarttelefon til å lytte

Du har helt sikkert hørt om apper, men vet du hva det er? Man kan si at en app er et lite dataprogram du selv kan laste ned og bruke på telefonen. Det finnes apper for det meste, eksempelvis for nettbank, oppskrifter, spill og annet. Her er våre tips til noen apper som gjør det enkelt å lytte til musikk, lydbøker og radio på din mobil.

 

Spotify

Spotify er et svensk selskap som i løpet av noen få år har oppnådd stor internasjonal suksess. Ikke så rart, siden du gjennom Spotify får tilgang til all verdens musikk direkte på din PC og telefon. Det er ikke nødvendig å styre med vinylplater eller CDer.Spotify er som et stort bibliotek av gammel og ny musikk.


Hvorfor Spotify? Spotify logo

Du kan søke etter dine favorittsanger og lage dine egne spillelister som du kan lytte til og dele med familie og venner.


Husk!

Spotify Premium koster 99 kroner per måned. Det finnes også en gratisversjon, men da må du leve med litt reklame mellom sangene i ny og ne.

Hvordan?

Last ned Spotify-appen på Google Play. Prøv gratisversjonen først, så kan du gå over til betaltjenesten etterhvert hvis du ønsker det.


Last ned appen på Google Play »


 

NRK Radio

I NRKs radio-app kan du lytte til direktesendt radio fra alle NRK kanalene . I tillegg finnes det et stort arkiv med tidligere sendte programmersom bl.a. innholder dokumentarprogrammer og radioteater.


Hvorfor NRK Radio? DK logo

Du kan lytte til direktesend radio på din telefon, og har tilgang til et gigantisk arkiv av radioprogrammer fra din telefon.


Husk!

Skal du på tur til utlandet? Unngå dyre telefonregninger ved å laste ned spennende podcaster og annet før du reiser.


Hvordan?

Last ned NRK Radio-appen på Google Play, der finner du også andre spennende apper – og dersom appene koster noe er de tydelig merket med pris.


Last ned appen på Google Play »


 

Storytel

Å lytte til lydbøker blir mer og mer populært. Og det er virkelig en behagelig følelse å lene seg tilbake og la en rolig stemme lese for deg. Storytel er appen for deg som elsker litteratur. Det er en tjeneste du kan abonnere på og som gir deg tilgang til tusenvis av lydbøker i alle tenkelige genre – rett på telefonen din.


Hvorfor Storytel? Storytel logo

Ikke noe styr med CD-plater, og du har tilgang til en stor mengde god litteratur rett fra telefonen din.


Husk!

Storytel er en abonnementstjeneste og du må selv kansellere den hvis du ikke ønsker å ha appen etter en tids bruk.


Hvordan?

Last ned Storytel-appen på Google Play. På www.storytel.no finner du aktuelle tilbud.


Last ned appen på Google Play »


 

Shazam

Noen ganger hører du plutselig en sang man liker i en butikk eller på radioen, men så får du ikke med seg hva den heter. Det er ergerlig, men her kan Shazam-appen  hjelpe deg. Den ”lytter” til musikken og forteller deg hva sangen og artisten heter. Du kan også få teksten til sangen direkte på telefonen. Veldig smart!

Hvorfor Shazam? Shazam logo

En enkel måte å oppdage ny musikk, eller å minne seg selv på hva den der gamle klassikeren egentlig het – og hvem det var som sang.


Husk!

Shazam er gratis, men hvis du ønsker å fjerne reklamen kan du velge Shazam Encore som koster rundt 50 kroner.


Hvordan?

Last ned Shazam-appen på Google Play. Prøv gratisversjonen først for å se hvorvidt Shazam er noe for deg.

Last ned appen på Google Play »