Seniorpanelet har i sommer testet sin første telefon, Doro PhoneEasy® 624. Den stilige klapptelefonen er designet for å være enkel å bruke, og har flere nyttige og morsomme funksjoner som værmelding, videokamera og fjernstyring med Doro Experience® Managern.

Seniorpanelet tester ut ifra følgende kriterier: bruksanvisning, installasjon og grunninnstillinger, brukervennlighet og hensiktsmessig funksjon. Doro PhoneEasy® 624 får høyeste eller nest høyeste karakter av alle testdeltagerne, og når opp til en gjennomsnittskarakter på hele 4,4 av 5.

Her kan du lese mer om hver deltager, så du vet hvilken profil som har vaner og behov mest lik dine før du leser testresultatet. 

PerPer har prøvd mange mobiltelefoner i sin tid, og synes Doro PhoneEasy® 624 er veldig enkel å komme i gang med. Det er lett å ringe og svare, og telefonen har en fin størrelse. Per hører ringesignalet godt og tydelig, men synes ikke alltid han hører dem han snakker med like godt.  Selv om han gjerne ville hatt litt større skjerm og knapper er det ingen funksjoner han savner, og gir telefonen endelig karakter 4 av 5. LivLiv synes Doro PhoneEasy® 624 er veldig enkel i bruk. Bruksanvisningen er lett å forstå, og installasjonen går fint. Det er lett å skrive med en god størrelse på tastaturet, og hun synes telefonen er veldig brukervennlig. Doro PhoneEasy® 624 har alle funksjonene Liv trenger, og hun kunne tenke seg å bytte ut sin nåværende telefon med denne. Liv vil anbefale telefonen til andre, og gir Doro PhoneEasy® 624 toppkarakter: 5 av 5. EgilEgil synes god lyd og tydelig skjermbilde er viktigst i en mobiltelefon, da han ser og hører dårlig. Han synes bruksanvisningen er lett å forstå, og at det er ganske enkelt å komme i gang med telefonen. Det er lett å sende SMS, men han skulle ønske det var litt fetere skrift og flere tekststørrelser. Ellers er telefonen og skjermen passe stor, og ringesignalet høres godt. Selv om Egil har et par forslag til tekniske forbedringer, mener han at Doro PhoneEasy® 624 er enkel i bruk selv for en som ikke har brukt en mobiltelefon før.  Han gir den nest høyeste karakter: 4 av 5. 


ElsaElse bruker vanligvis mobiltelefonen til å ringe og ta i mot SMS, og synes det er litt vanskelig å forstå alt i bruksanvisningen. Hun måtte ha hjelp til å komme i gang med telefonen, da hun aldri har prøvd selv tidligere, men når hun er i gang er det enkelt å ringe og sende tekstmeldinger. Hun hører den hun prater med godt, og teksten har passe størrelse. Else synes også at telefonen har flott design, selv om den kunne vært litt større. Med pluss for trygghetsalarmfunksjonen gir Else Doro PhoneEasy® 624 karakteren 4 av 5. 


BjørnBjørn har hatt mange telefoner i sin tid, og synes Doro PhoneEasy® 624 fungerer veldig bra til sine behov. Bruksanvisningen er enkel å forstå, og det er lett å komme i gang med telefonen. Han hører lyden veldig godt og tastaturet er meget bra. Bjørn synes telefonen har funksjonene han trenger, og passer perfekt til hans bruk, som først og fremst er å ringe, sende SMS og MMS, samt Bluetooth. Det eneste han stiller spørsmålstegn ved er om bruksanvisningen kan være for detaljert for noen.  Bjørn vil anbefale Doro PhoneEasy® 624 til mange, og gir den toppkarakter: 5 av 5. 


Oppsummert kan vi konstatere at Doro PhoneEasy® 624 er en telefon som både er enkel å ringe og sende meldinger med. Den er grei å komme i gang med, og har alle funksjonene testpanelet trenger i daglig bruk. Testpanelet synes Doro PhoneEasy® 624 er svært brukervennlig, og enkel i bruk selv for de som ikke har brukt en mobiltelefon før.