Svenske Doro utvider smarttelefonfamilien sin med enda et medlem: Doro Liberto® 825, som lanseres på IFA-messen i Berlin i dag. Den nye modellen har et innovativt og intuitivt brukergrensesnitt som setter handling foran applikasjoner. Følgelig er Doro Liberto® 825 den hittil mest intelligente smarttelefonen for seniorer og et perfekt førstevalg for dem som ikke har våget å bytte over til smarttelefon ennå. 4G-telefonen, som er basert på Androids operativsystem, har en 5” skjerm, et 8MP kamera og kommer med alle Doros signaturfunksjoner. Den er tilgjengelig i butikk og på nett fra midten av oktober. 

Flere seniorer har allerede gått over til å bruke smarttelefoner, likevel viser Doros egne brukerundersøkelser at en stor gruppe seniorer vegrer seg for omstillingen – på tross av at de gjerne vil. Det er gjerne slik at dersom man ikke er født inn i den digitale verdenen kan smarttelefonenes mange funksjoner virke overveldende, noe som hindrer mange fra å prøve. 


- Vi har foretatt en undersøkelse som viser at de fleste smarttelefonene på markedet ikke er særlig brukervennlige, eller logiske for nybegynnere. Tilbakemeldingene vi har fått er gjerne at menysystemene er forvirrende og at antall valgmuligheter og ikoner er for mange. Dette har vi tatt hensyn til når vi har utviklet Doro Liberto® 825. Resultatet er blitt en fullverdig smarttelefon med et nytt brukergrensesnitt som både er bedre og enklere å bruke, sier Anders Austad, salgssjef i Doro Norge. 

Fokus på handling fremfor applikasjoner 

Doro Liberto® 825 har et brukergrensesnitt med ikoner som fokuserer på handling fremfor applikasjoner. På andre smarttelefoner har man ofte flere innganger og ikoner for samme handling, f.eks. når man skal sende et bilde. Dette kan lett virke forvirrende. Denne smarttelefonen har enkle, store ikoner for å unngå at man gjør feil. Skal man f.eks. sende et bilde, en video eller en tekstmelding trykker man på ikonet send og velger deretter hva som skal sendes (tekst, bilde eller video). Til slutt velger man hvem det skal sendes til.

 

- Vi har utviklet et brukergrensesnitt og et menysystem som er intuitivt og lett å finne frem i. Modellen er likevel rik på funksjonalitet. Den har ingen begrensninger sammenliknet med andre smarttelefoner, så den eneste forskjellen er at våre brukere får servert mulighetene på en mer brukervennlig måte.

Teknologi skal gjøre hverdagen lettere – ikke vanskeligere, sier Anders Austad.

 

For å gjøre overgangen til smarttelefon enklere, er modellen også utstyrt med en 5” skjerm slik at det er lettere å se ikonene og bruke touchskjermen. 

Kom enkelt i gang med en egen oppstartsassistent 

Det kan ofte være vanskelig å sette opp – og bli kjent med en ny telefon, særlig for seniorer, som gjerne begir seg ut i en helt ny verden. En ny og innbygget oppstartsassistent i Doro Liberto® 825 gjør det enkelt å komme i gang, samt lære seg å bruke telefonen. Oppstartsassistenten veileder og stiller nødvendige spørsmål underveis. På denne måten blir man raskt komfortabel med de ulike innstillingene – alt fra å justere volum til å legge inn nye kontakter.

 
Brukers behov i fokus

Som alle andre Doro-telefoner kommer den nye smarttelefonen med Doros signaturfunksjoner. Dette inkluderer HD voice, samt ekstra høy og tydelig lyd og kompatibilitet med høreapparater. På baksiden av telefonen er det også en nødknapp med GPS funksjon, som gir trygghet til brukeren og pårørende. Med et enkelt tastetrykk kan brukere foreta et nødoppkall til forhåndsdefinerte personer, mens pårørende kan se, via Google Maps, hvor mobilen befinner seg ved uhellet. 

Den nye modellen kommer også med Doros egen hjelpeapp My Doro Manager, som familie eller venner kan installere på sin egen smarttelefon. Via appen kan man anbefale apper til bruker, dele bilder, legge til kontakter, eller justere funksjoner som lyd og lys.

 

Doro Liberto® 825 fås i sort/stål. Den blir tilgjengelig i butikker og online fra midten av oktober 2015.

Produktvideo: https://youtu.be/cwhKL3WfnzE  

Produktbilder: https://www.flickr.com/photos/135255843@N08/shares/Yzb8Xt