På den årlige Mobile World Congress i Barcelona presenterer Doro i dag sitt nyeste medlem i sin stadig mer omfattende smarttelefonfamilie: Doro 8030. Den nye modellen har Doros spesialutviklede brukergrensesnitt med et intuitivt menysystem – perfekt tilpasset nye brukere av smarttelefon. Den gunstige prisen gir også flere seniorer mulighet til å bli en del av den digitale verden. 

 

Svenske Doro lanserer nok en smarttelefon for seniorer: Doro 8030. Den nye modellen er en mindre versjon av suksessmodellen Doro Liberto® 825, som ble lansert i 2015. I likhet med Doro Liberto® 825 er Doro 8030 utstyrt med et intuitivt brukergrensesnitt, noe som skiller de to modellene fra andre telefoner på markedet. 

 

- Menystrukturene til vanlige smarttelefoner kan virke forvirrende for brukere som ikke er vant med ikoner og apper. Vi har derfor utviklet et brukergrensesnitt hvor menystrukturen tar utgangspunkt i det som virker intuitivt for vår målgruppe, nemlig førstegangsbrukere. På en måte kan du si at vi har snudd opp ned på menyen for å gjøre modellene både enklere å forstå, samt enklere å bruke, sier Anders Austad, salgssjef i Doro Norge.

 

Innovativt brukergrensesnitt

Resultatet er et brukergrensesnitt med ikoner som fokuserer på handlinger fremfor applikasjoner. Med et vanlig brukergrensesnitt er det ofte flere innganger og ikoner koblet til samme handling. Doro 8030 har færre, men større og enklere ikoner. Vil man f.eks. sende et bilde, en video eller en tekstmelding, trykker man på ikonet sende og velger deretter hva som skal sendes (tekst, bilde eller video) og til slutt hvem det skal sendes til.

 

Samme spesifikasjoner – lavere pris

Brukergrensesnittet er ikke det eneste Doro 8030 har til felles med forgjengeren Doro Liberto® 825. Den Android-baserte Doro 8030 har samme 4G-teknologi og kommer med Doros vannrette ladestasjon. Med en innebygget oppstartsassistent er det også enklere å komme i gang, samt lære seg å bruke telefonen.  Den veileder og stiller nødvendige spørsmål underveis slik at brukeren føler seg trygg på alt fra innstilling av volum til registrering av nye kontakter. Dette er en stor fordel dersom man er nybegynner i smarttelefonens verden.

 

- Våre egne brukerundersøkelser viser at det er en stadig stigende etterspørsel etter smarttelefoner i brukergruppen 65+. Hele 60 % planlegger å kjøpe en smarttelefon neste gang de skal kjøpe ny mobiltelefon. Det er derfor viktig for oss at våre smarttelefoner imøtekommer ulike behov og betalingsvilje, sier Anders Austad. 

 

Smarttelefontrender blant seniorer

Det er ikke lenge siden Doro var primært kjent for brukervennlige seniortelefoner med ekstra store taster. Doro 8030 er den femte smarttelefonen på få år fra den svenske mobilprodusenten som nå satser på den voksende interessen for smarttelefon blant seniorer.

 

Selv om Doro har skaffet seg en solid posisjon i markedet for smarttelefoner, har dette skjedd uten å gå på akkord med Doros DNA og signaturfunksjoner. Doro 8030 er derfor utstyrt med HD voice, fysiske taster, samt ekstra høy og tydelig lyd og kompatibilitet med høreapparater. På baksiden av telefonen er det også en nødknapp med GPS funksjon, som gir trygghet til brukeren og pårørende. Dessuten kommer modellen med Doros egen hjelpeapp My Doro Manager, hvor utvalgte familiemedlemmer eller venner kan installere på sin smarttelefon. Via appen kan man anbefale apper til bruker, dele bilder, legge til kontakter, eller justere funksjoner som lyd og lys på vegne av brukeren. 

 

Doro 8030 lanseres i sort og blir tilgjengelig i butikker og online fra mars 2016. Under MWC i Barcelona fra den 22.- 25. februar kan Doro 8030 oppleves ved Doros stand (nr.7A81) i Hall 7.