I slutten av mars kommer vår nye smarttelefon Doro 8030 ut for salg. Den smidige modellen er enkel i bruk, men har alle funksjonene til andre smarttelefoner. Den passer derfor perfekt til deg som skal kjøpe deg din første smarttelefon. Doro 8030 er en mindre versjon av suksessmodellen Doro Liberto® 825, som ble lansert i fjor. I likhet med Doro Liberto® 825 er Doro 8030 utstyrt med et intuitivt brukergrensesnitt, noe som skiller de to modellene fra andre smarttelefoner på markedet.

 

− Menystrukturene til vanlige smarttelefoner kan virke forvirrende for nye brukere. Vi har derfor utviklet et brukergrensesnitt som virker intuitivt for vår målgruppe, nemlig førstegangsbrukere. Dette gjør smarttelefonen både enklere å forstå, samt enklere å bruke, sier Anders Austad, salgssjef i Doro Norge.

 

Resultatet er et brukergrensesnitt med ikoner som fokuserer på handlinger fremfor applikasjoner. Andre smarttelefoner har ofte flere innganger og ikoner koblet til samme handling. Doro 8030 har færre, men større og enklere ikoner. Vil man f.eks. sende et bilde, en video, eller en tekstmelding, trykker man på ikonet sende og velger deretter hva som skal sendes (tekst, bilde eller video) og til slutt hvem den skal sendes til.

 

Mye mobil for pengene

Brukergrensesnittet er ikke det eneste Doro 8030 har til felles med forgjengeren Doro Liberto® 825. Smarttelefonen er Andriod-basert, slik at du kan laste ned spill, bilderedigeringsprogrammer og andre apper via Google Play til mobilen din. Den kommer også med 4G-teknologi, som gir deg et raskt mobilinternett, slik at nettsurfingen blir en fryd.

 

Dersom du ikke har brukt en smarttelefon kan du glede deg over at Doro 8030 kommer med en innbygget oppstartsassistent, som gjør det enkelt for deg å komme i gang, samt lære deg å bruke telefonen. Den veileder deg og stiller spørsmål underveis, slik at du blir trygg på alt fra innstilling av volum til hvordan du skal registrere nye kontakter.

 

Flere seniorer velger smarttelefon

Det er ikke lenge siden Doro var primært kjent for brukervennlige seniortelefoner med ekstra store taster. Doro 8030 er den femte smarttelefonen på få år fra den svenske mobilprodusenten som nå satser på den voksende interessen for smarttelefon blant seniorer.

 

- Våre egne brukerundersøkelser viser at det er en stadig stigende etterspørsel etter smarttelefoner i brukergruppen 65+. Hele 60 % planlegger å kjøpe en smarttelefon neste gang de skal kjøpe ny mobiltelefon. Det er derfor viktig for oss at våre smarttelefoner imøtekommer ulike behov og betalingsvilje, sier Anders Austad.

 

Brukervennlighet i en smartere innpakning

Selv om Doro har skaffet seg en solid posisjon i markedet for smarttelefoner, har dette skjedd uten at det har gått utover Doros DNA og signalfunksjoner. Doro 8030 er derfor utstyrt med HD voice, fysiske taster, samt ekstra høy og tydelig lyd. Den er også kompatibel med høreapparater. I tillegg finner du også en nødknapp med GPS funksjon på baksiden av smarttelefonen, som gir trygghet til både deg og dine nærmeste.

 

Og er du redd for at det plutselig skal oppstå et problem med smarttelefonen som du ikke selv klarer å løse? Med Doros eget hjelpeprogram My Doro Manager trenger du ikke å bekymre deg for dette. Venner og familie kan laste ned dette programmet på sine mobiltelefoner og fjernstyre din mobil uansett hvor de måtte befinne seg.

 

Gjennom dette programmet kan de blant annet justere funksjoner som lyd og lys, legge til kontakter, dele bilder eller anbefale apper til din smarttelefon.

 

 Les mer